Vina Lastra Sauvignon Blanc

Vina Lastra Sauvignon Blanc

Категорија: Младо бело вино

Регион: Tierra de Castilla

Грозје: 100% Sauvignon Blanc

Алкохол: 11,50% Vol.

Вкусови: Виното се одликува со светло-жолтеникава боја. Зрачи со комплексна арома која е типична за оваа сорта на грозје, истакнувајќи ги тропско овошје и јаболкото, со цветни арома. Вкусот, аромата и киселоста се совршено избалансирани, што резултираат со огромна свежост.

Најдобро во комбинација со: Секаков вид морска храна, меки сирења, па дури и десерти.

Да се сервира помеѓу: 8 ºC – 10 °C

435.00ден

Брза испорака

Безбедно плаќање

Враќање на производ

Vina Lastra Sauvignon Blanc

Опис

Категорија: Младо бело вино

Регион: Tierra de Castilla

Грозје: 100% Sauvignon Blanc

Алкохол: 11,50% Vol.

Вкусови: Виното се одликува со светло-жолтеникава боја. Зрачи со комплексна арома која е типична за оваа сорта на грозје, истакнувајќи ги тропско овошје и јаболкото, со цветни арома. Вкусот, аромата и киселоста се совршено избалансирани, што резултираат со огромна свежост.

Најдобро во комбинација со: Секаков вид морска храна, меки сирења, па дури и десерти.

Да се сервира помеѓу: 8 ºC – 10 °C

Оценки

Сеуште нема оцени

Оставете оценка за “Vina Lastra Sauvignon Blanc”

Нарачајте сега

Scroll Up