Raices Reserva Valdepenas DO

Raices Reserva Valdepenas DO

Регион: Valdenpenas
Врста на грозје: 100% Темпранило
Алкохол: 13,00%
Вкусови: Старо минимум 36 месеци, од кои 12 месеци виното поминува во дабови буриња со капацитет од 225 литри. Останатите месеци се чува флаширано, се додека не е старо најмалку 36 месеци. Црвена рубин боја. Печена и зачинета арома со созреан завршеток на вкусот. Суво вино со дабова нота.
Одлична комбинација со: чадени и печени меса.
Температура на сервирање:  16°C – 18°C

590.00ден

Брза испорака

Безбедно плаќање

Враќање на производ

Raices Reserva Valdepenas DO

Опис

Категорија: Старено Црвено Вино

Регион: Valdenpenas

Врста на грозје: 100% Темпранило

Алкохол: 13,00% Vol.

Вкусови: Старо минимум 36 месеци, од кои 12 месеци виното поминува во дабови буриња со капацитет од 225 литри. Останатите месеци се чува флаширано, се додека не е старо најмалку 36 месеци. Црвена рубин боја. Печена и зачинета арома со созреан завршеток на вкусот. Суво вино со дабова нота.

Одлична комбинација со: чадени и печени меса.

Температура на сервирање:  16°C – 18°C

Оценки

Сеуште нема оцени

Оставете оценка за “Raices Reserva Valdepenas DO”

Нарачајте сега

Scroll Up