Raices Gran Reserva Valdepenas DO

Raices Gran Reserva Valdepenas DO

Категорија: Gran Reserva – Црвено вино

Регион: Valdepeñas

Врста на грозје: 100% Темпранило

Алкохол: 12,50% Vol.

Вкусови: Виното е старо најмалку 60 месеци, од кои најмалку 18 месеци е сместено во дабови буриња со максимален капацитет од 32 литри. Остатокот од периодот до 60 месеци се сместува во шишиња. Зрачи со интензивна арома на цреша со нијанси на дабово дрво.

Одлично во комбинација со: Црвено месо, зрело сирење, пате и иберско свинско месо.

Температура на сервирање:  16°C – 18°C. Виното треба да се декантира пред да се сервира.

820.00ден

Брза испорака

Безбедно плаќање

Враќање на производ

Raices Gran Reserva Valdepenas DO

Опис

Категорија: Gran Reserva – Црвено вино

Регион: Valdepeñas

Врста на грозје: 100% Темпранило

Алкохол: 12,50% Vol.

Вкусови: Виното е старо најмалку 60 месеци, од кои најмалку 18 месеци е сместено во дабови буриња со максимален капацитет од 32 литри. Остатокот од периодот до 60 месеци се сместува во шишиња. Зрачи со интензивна арома на цреша со нијанси на дабово дрво.

Одлично во комбинација со: Црвено месо, зрело сирење, пате и иберско свинско месо.

Температура на сервирање:  16°C – 18°C. Виното треба да се декантира пред да се сервира.

Оценки

Сеуште нема оцени

Оставете оценка за “Raices Gran Reserva Valdepenas DO”

Нарачајте сега

Scroll Up