Пенливи вина

Пенливи вина

Постои ли некој кој може да остане рамнодушен на добро пенливо вино?
 
Пенливите вина постојат скоро исто толку долго колку и обичните вина. Но првиот комерцијален бум, пенливите вина го доживуваат дури во 17ти век, со развитокот на стаклените шишиња.
 
Најквалитетните пенливи вина имаат моќ да ја направат секоја прослава посебна… во некои случаеви и магична! Испукувањето на тапата традиционално сигнализира прослава, веселба, успех и среќа!
 
Шпанските пенливи вина спаѓаат во таа категорија на најквалитетни вина со моќ да ја направат вашата прослава магична!
Scroll Up