Црвени вина

Црвени вина

Лозари по семејна традиција, “Bodegas Fernando Castro” имаат 380 хектари винова лоза, со местоположба во “Finca Los Altos”, лично одгледувани од семејството Кастро. Бидејќи знаеме дека сортата на грозјето го дефинира карактерот на виното, затоа одгледуваме различни сорти на грозје. Ова значи дека одгледуваме вина со уникатен стил и карактер за да можете секогаш да најдете совршено вино за вашите омлиени пригоди.

Tempranillo, Garnacha, Cabernet Sauvignon, Merlot и Syrah се сорти на грозје кои ги одгледуваме и ги користиме за производство на црвени вина. Од нив, Tempranillo (познат и како “Cencibel”) е несомнено најрепрезентативното грозје на нашите лози. Грозје кое рано зрее, сортата Tempranillo нуди интензивно ароматични вина кои се идеални за стареење за во буриња и шишиња.

Scroll Up