Бели вина

Бели вина

Лозари по семејна традиција, “Bodegas Fernando Castro” имаат 380 хектари винова лоза, со местоположба во “Finca Los Altos”, лично одгледувани од семејството Кастро. Бидејќи знаеме дека сортата на грозјето го дефинира карактерот на виното, затоа одгледуваме различни сорти на грозје. 

Ова значи дека одгледуваме вина со уникатен стил и карактер за да можете секогаш да најдете совршено вино за вашите омлиени пригоди. Airén, Macabeo, Chardonnay, Verdejo, Sauvignon Blanc… се сорти кои ги користиме при креирање на нашите ексклузивни бели вина. Airén е силна сорта која многу добро се прилагодува на овој регион. Грозјето од оваа сорта е со тенка лушпа, со совршена тркалезна форма и нуди свежа, чиста и овошна арома.

Scroll Up